蕎麦

日本語の解説|蕎麦とは

プログレッシブ和英中辞典(第4版)の解説

そば【×麦】

❶〔植物〕buckwheat

❷〔食べ物〕buckwheat noodles

中華そば
Chinese noodles

ざるそばはつゆにつけて食べる
Soba served on a wickerwork platter is eaten by lightly dipping the noodles into sauce that comes in a separate bowl.

蕎麦殻

buckwheat chaff

蕎麦粉

buckwheat flour

蕎麦屋

〔店〕a (buckwheat) noodle shop, a soba shop;〔人〕an owner of a noodle shop;〔屋台の〕a noodle vendor

蕎麦湯

the hot water in which buckwheat noodles have been boiled (and which is sometimes used to dilute the noodle dipping sauce for drinking)

出典 小学館「プログレッシブ和英中辞典(第4版)」プログレッシブ和英中辞典(第4版)について 情報 | 凡例

収穫年度を2年経過した米。《季 秋》[類語]米・玄米・白米・新米・古米・粳うるち・粳米・糯もち・糯米・黒米・胚芽米・精白米・内地米・外米・早場米・遅場米・新穀・米粒・飯粒・小米・屑米...

古古米の用語解説を読む