鋤焼き

日本語の解説|鋤焼きとは

プログレッシブ和英中辞典(第4版)の解説

すきやき【×鋤焼き】

sukiyaki; sliced beef and vegetables cooked at the table in a shallow pan

説明
Sukiyaki is a beef dish, normally cooked in a cast-iron pan at the table. Other ingredients include tofu, shirataki (noodles made from devil's tongue starch), Japanese mushrooms, Chinese cabbage, leek, and shungiku. All the ingredients are simmered in a soy-based sukiyaki sauce. When an ingredient is ready, those gathered around the table use their chopsticks to move what they want to eat to individual serving bowls. Lightly beaten raw egg is used as a dipping sauce.(意訳:牛肉を使った鍋料理の一つ.牛肉のほか,豆腐,しらたき,ねぎ,春菊などを醤油をベースとした汁で煮ながら,溶いた生卵にからませて食べる.なべは専用の厚い平底の鉄鍋を使う.食卓で料理し,仲間や家族が同じ鍋から食べる)

鋤焼き鍋

a sukiyaki pan

出典 小学館「プログレッシブ和英中辞典(第4版)」プログレッシブ和英中辞典(第4版)について 情報 | 凡例

今日のキーワード

プラチナキャリア

年齢を問わず、多様なキャリア形成で活躍する働き方。企業には専門人材の育成支援やリスキリング(学び直し)の機会提供、女性活躍推進や従業員と役員の接点拡大などが求められる。人材の確保につながり、従業員を...

プラチナキャリアの用語解説を読む

コトバンク for iPhone

コトバンク for Android