(名)皿 大皿 盛り皿 皿の形をしたもの 食器類 料理 かわいい女の子 性的魅力(のある女性) パラボラアンテナ 電波望遠鏡の反射器 (野球の)ホームプレート (動)皿に盛る[出す] (希望や機会を)駄目にする[くじく] 挫折させる 出し抜く やっつける (話題や情報を)提供する[与える]
dishの関連語句
a cold dish
冷たい料理
a dish
1皿分の料理
a dish of fish
魚1皿
a dish of gossip
茶飲み話
a dish of pasta
パスタ1皿
a heavy dish
こってりした料理
a meat dish
肉料理 肉皿(a dish for meat)
an ovenproof dish
オーブン耐熱性の皿
a plain dish
あっさりした料理
arrange the greens in a serving dish
取り分け用の盛り皿に青野菜を盛る
a standing dish
いつも出る料理 決まり切った[お決まりの]料理
a wooden dish
木製の皿
be dished out of
〜をだまし取られる
be dished up
〜はもう駄目だ
clear [put] away dishes
皿を片づける
cook [make] local dishes
郷土料理を作る
dish it out
ぼろくそに言う こっぴどく叱る こらしめる
dish it out to
〜を叱(しか)る 〜を強く批判[非難]する 〜をあざ笑う 〜を罰する 〜をいじめる[苦しめる]
dish one’s opponents
相手をやっつける
dish out
(料理を)取り分ける[分ける、配る] 分配する ばらまく (罰を)与える (批判や忠告を)する べらべらと述べ立てる
dish soap
台所用石ケン
dish towel
(食器用の)ふきん
dish up
料理を皿に盛る[出す] {話などを}面白おかしく聞かせる[作り上げる] でっち上げる 〜を駄目にする 〜をやっつける
dish up an excuse
言い訳をうまくでっち上げる
dish washer
食器洗い機 皿洗い機
Doing the dishes after dinner is my father’s job.
夕食後の皿洗いは、父の仕事です。
do the dishes
(食後の)食器(類)を洗う (=wash the dishes)
French dishes
フランス料理
made dishes
取り合わせ料理
one’s dish
大好きなもの 得意(なもの) 好みに合うもの
one’s favorite dish
好きな料理 好物
Our recommended dish is beef stew.
当店自慢の一皿は、ビーフシチューです。
rinse dishes
食器をすすぐ
serve a dish to a guest
客に料理を出す (=serve a guest a dish)
serve Chinese dishes
中華料理を出す
side dish
添え料理
the dish
うわさ話
the dishes
食器類
the dish of a wheel
車輪のへこみ
the main dish
(コース中の)主菜 メイン・ディッシュ
dishの用例
Dishes made from the meat of captured wild animals such as deer and boars also enjoyed popularity.
捕獲したシカやイノシシなど野生の動物の肉を使った料理も、好評だった。
In autumn, people enjoy the fragrance of expensive matsutake mushrooms in dishes like “matsutake rice” or clear-broth soup.
秋には、「マツタケご飯」や「お吸い物」などの料理で、高価なマツタケの香りを楽しむ。
Kei Kobayashi, who was granted the highest rank of three stars in the Michelin Guide French version, has wowed diners with his dishes since he opened his restaurant, Kei in the center of Paris in 2011.
ミシュランガイド仏版で最高ランクの三ツ星を獲得した小林圭さんは、2011年にパリの中心部に自身のレストラン・ケイを開いて以来、食事をした人々を料理でうならせてきた。
The problem of hotels’ misleading menus occurs as hotels try to provide enticing dishes by trading on the image of foodstuffs.
ホテルのメニュー偽装表示[誤表示]が起きるのは、ホテル側が食材のイメージを利用して魅力的な料理を提供しようとするからだ。